ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Общи приказки

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
До кога неспазването на Закона за движение по пътищата ще е нещо нормално?
Angel Yonov написа на 28.02.2013 г.:
До exoll :Явно те е нямало доста дълго време. Препоръчвам да си вземеш по-дебел тефтер за да записваш всички абсурди в Булгаристан. Дано ти стигне.

exoll написа на 25.02.2013 г.:
От няколко седмици съм в България и ми направи неприятно впечатление че 80-90% от водачите не дават предупредителни сигнали преди маневра ( мигачи) каквато и да е тя,най-вече при престрояване.

palladium написа на 22.02.2013 г.:
Докогато тези, които го правят ще го смятат за нормално. Точно по тази логика доста хора нарушават купчина "дребни" закони и разпоредби, оправдавайки се, че политиците действат така, но на едро. Това е чудесно доказателство, че политиците са едни от нас. И преди да им ядем попарата, нека се замислим ние какви ги вършим, защото не променим ли нашето съзнание, утре пак ще ни управлява подобна сган, вЕрвайте ми!

Xena написа на 17.02.2013 г.:
Неспазването на ЗДП ще е нещо нормално дотогава, докогато не се започнат яки глоби, дори отнемане на книжка с всички последствия от това. И второ - това трябва да важи за всички, а не избирателно, сопред марката ма МПС-то, и най-вече според неговия регистрационен номер. Защото всики сме виждали избирателната работа на паяците. На българина трябва да му се бръкне в джоба, и то дълбоко, за да започне да спазва законите.

napoleon написа на 13.02.2013 г.:
Нека не ходим из града. Идете пред КАТ да видите как се спазва ЗДП пред очите на служителите на КАТ. Всяка неделя наблюдавам спрелите от двете страни коли по улицата пред КАТ. Мисля, че е "Напредък" И дежурния, който стои безпомощно на бариерата и основно се занимава с отварянето за свои приятели, посетители на пазара. Коли спират на спирката на автобуса, други влизат в еднопосочната улица край пазара срещу знака. А кола на Пътна полиция с 2 полицаи стои на кръстовището към болницата и контролира незапалени светлини. А входа на улицата със забрана е само на 20м. от тях!

Кинова написа на 29.01.2013 г.:
kaleopa не ви критикувам, но е добре да познавате Правилника за движение по пътищата. Правещите обратен завой на въпросния светофар са с предимство пред идващите от "А.Велешки"
, защото са на път с предимство, така че внимавайте и пазете правещите обратен завой. При честите катастрофи на това място съм присъствала на спор и категоричното мнение на КАТ! Вие не сте дясностояща, а пресичате път с предимство, дори когато на вас свети "зелено" трябва да им дадете път, защото и тях тогава ги "пуска" светофара.

kaleopa написа на 26.01.2013 г.:
кат много добре знаят че над половината от колите които слизат от бетонния мост правят обратен завой посока гарата и отнемат предимството на завиващите на дясно от Акс.Велешки обаче хич не им пука и са оставили хората да се оправят сами кой как може.

Пано написа на 13.01.2013 г.:
Да прав си,няма смисъл от камерите,ако няма контрол от страна на общината или КАТ(не знам точно кой ги контролира тези неща),ако на въпросния човек с обратния завой на червено през пешеходната зона,му лепнат една хубава глоба,плюс отнемане на половината точки,дали ще си помисли да го повтори това нещо.Както написах и на по долния ми коментар трябва и да се направят глобите според доходите,че за някой 500 лв. са адски много пари за глоба,а за други са нищо.

Веселин Пд написа на 12.01.2013 г.:
Аз лично много се радвах, когато казаха, че ще слагат камери в Северен. Е, сега след като ги сложиха промяна няма - правят се леви завои от средна лента, минава се на червено. Дори и имаше един идиот, който чакаше в най-лява лента на "България" и "В.Априлов" ама не му се чакаше повече и направи обратен завой през островчето за пешеходци. След което се обърна и се изсмя и газ до дупка по "България". А там има камери. И какво от това? Нещо с тези камери не знам защо ама не им се получи. Следя с интерес новините по темата. Последното беше че се водят дела за такива, хванати с камерите. Дано скоро да излязат първите истински резултати от там. Тогава хората ще започнат да свикват, че не може да правят каквото си искат, когато са зад волана.

Пано написа на 11.01.2013 г.:
За съжаление още дълго време ще е така,докато полицаите се правят на разсеяни когато видят подобно нарушение,и единствения им проблем е къде да отидат да пият кафе.Също така и държавата или общината ако започнат по ефективно да събират парите от наложените нарушения.Не знам защо не поставят по активно камери на инфарктните места в Пловдив,като много добре знаят,че докато хората е научат къде е въпросната камера,тя ще си е избила парите многократно,а след това само положителен ефект ще има от нея,също така трябва да се направят глобите според доходите на човека,не както е сега,защото повечето нагли шофьори,са празноглавци със съмнителни големи доходи,и глоба от порядъка на 100-200лв. не ги стряска по никакъв начин.А за гражданско общество в България не може и да се говори,мнозинството от хората гледат единствено собствените си г**ове,и не ги интересуват неразбориите които виждат всеки ден,даже в много случаи вместо да помогнат при дадена ситуация стоят и гледат със задоволство,че на даден човек му се е случило нещо лошо.Също преобладават и "компетентните" по всяка една тема и въпреки че не знаят за какво става въпрос,се правят на умни и се излагат много,пример:когато някои пушачи твърдят че са дискриминирани,въпреки че не знаят какво означава тази дума,и един пресен пример от вчера,когато обяснявах на един главок какво е Шенген,и въпреки че му казвам че не знае какво е,той продължава да ми ръси акъл за,социални придобивки и подобни глупости,https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Holandiya-pak-ni-spira-za-Shengen-407298?shuser=13372 ,аз лично по сериозни теми от които не разбирам не коментирам,или поне когато видя че не съм прав млъквам.

Веселин Пд написа на 10.01.2013 г.:
Тази вечер гледах филм за масовия разстрел на Брайвик в Норвегия, при който този изрод уби 67 човека, повечето от които деца, но не това ми е темата сега. Една реплика обаче ми направи голямо впечатление, нещо, на което хора, особено от Норвегия, не биха обърнали внимание. Брайвик първо е закарал бус пред правителствена сграда с бомба вътре и си е тръгнал от там с друга кола. Свидетел, който го е видял там заяви следното: "Стори ми се подозрителен, защото караше в насрещното по еднопосочна улица и си записах регистрационния номер". Кратък но показателен пример в Пловдив: Движа се по еднопосочната улица зад Историческия музей в посока бул."6-ти септември". Лелка прави ляв завой (поне да беше десен, ама на) от булеварда и се опитва да влезе в улицата срещу мен. Разбира се не й направих път (то нямаше и как де, защото и от ляво и от дясно имаше коли), свалих прозореца и й казах, че улицата е еднопосочна като посочих знака точно до нея. Беше събота и тя ми каза, че знакът не важал през уикенда !?!??!?!?! Онемях за няколко секунди. След това си изпуснах нервите и започнах да крещя и да я питам кой й е подарил книжката. Онази разбира се с цялата си наглост започна да ме псува и да ми вика "Ей, момченце, я изчезвай". Свалих колана и смятах да сляза, за да й попреча да се махне от там, като едновременно с това набера полицията, за да пратят патрулка. В това време мина жена с двете си деца и ми каза "Ако съм на теб ще стоя тук до вечерта ако трябва, но няма да я пусна". Наглата шофьорка напсува и нея и й каза да изчезва и да не се бърка. За съжаление обаче закъснявах за важна работа и нямаше как да остана. Това е само един от многото случаи в подобни еднопосочни улици. А това е само малка част от многото нарушения, които се приемат като нещо нормално у нас. До кога и защо сме толкова търпими? Как в една Русия например има развито гражданско общество до толкова, че има инициативи като "Стоп хам!", а тук далеч по-големи нарушения от неправилно паркиране се приемат за нещо нормално, което не прави впечатление на никой.


ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: